Over Fietsen Verstraeten

Toen ik rond mijn 14e aan mijn jeugd - wielercarrière begon bij Hoboken WAC, kreeg de fietsmicrobe en het sleutelen aan fietsen me te pakken. Vijf jaar draaide ik mee in de mallemolen van de kermiskoersen met enkele mooie ereplaatsen als voornaamste hoogtepunten. Door een hardnekkige knieblessure moest ik het competitief fietsen noodgedwongen stopzetten en stortte ik me met veel passie op de techniek en mechaniek.

Zo kon ik vrij snel aan de slag als mecanicien van de neutrale wagen van MAVIC en reisde ik met de profs-in-wording van de Lotto-Belisolploeg België op en af om hun fietsen race-klaar te maken. O.a. Victor Campenaerts en Tiesj Benoot waren sterren in wording.

Ik leerde dat de band tussen renner en mecanicien gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en vakkennis. De afstelling van een fiets kan het verschil maken tussen winst en verlies of voor de dagdagelijkse fietser tussen fietsgemak of –ongemak.

Na enkele jaren avondschool en ervaring als fietsmecanicien bij verschillende fietshandelaren, startte ik in 2012 mijn eigen zaak in een kelderatelier. Door het succes moest ik op zoek naar een geschikt handelspand, dat na een lange zoektocht werd gevonden in de Steynstraat 363 in Hoboken.

Sinds 28 juni 2015 ben ik daar actief.

Niet ver van de hoek van de Krugerstraat en de Steyn-straat, over de afgebroken GB-Supermarkt.

Filip Verstraeten,

Zaakvoerder Fietsen Verstraeten

Een foto van mezelf op een fiets